Samsalabim Bam Bam Mei de Noardewyn

 

Samsalabim Bam Bam Mei de Noardewyn
Geboortedatum: 05.11.2011
Teefje

Stamboom
ED-onderzoek
ECVO-onderzoeken

Bam Bam heeft 2 geweldige nestjes gehad. Ik had graag nog een 3e en laatste nestje met haar willen doen maar bij de ECVO-ogentest kwam aan het licht dat ze voor haar leeftijd (toen 5) net teveel tekenen van Cataract (niet-congenitaal) had. Het was een echt twijfelgeval voor de oogarts want als zij een jaar ouder was geweest, had hij het wel akkoord bevonden omdat dat meer bij de leeftijd paste. Nu is fokken voor mij geen must en omdat ditzelfde al bij een paar hondjes van moeders kant voorkwam, heb ik in samenspraak met de oogarts gewoon besloten om geen 3e nestje meer met Bam Bam te doen.
In 2021 zijn de ECVO-regels verandert en wordt er meer gedetailleerde info over o.a. dit genoteerd en wanneer dit nu was gebeurd, was er niets aan de hand geweest.
In 2019 heb ik evengoed nog een keer het ECVO onderzoek laten doen om te kijken wat de status was en toen was er niets aan de hand geweest omdat het volledig volgens de normen was en niet extreem was voor haar leeftijd. Gewoon een gevalletje van pech maar het belangrijkste blijft natuurlijk dat het niet iets heel ernstigs is en dat moeder overste 😉 alles nog heel goed (soms veel te goed) kan zien!