Bloopers

Bam Bam Samsalabims Bloopers
Geboortedatum: 06.10.2022
Teefje

Bloopers is de jongste aanwinst. Ik wilde heel graag een bruin teefje met de tekening van de vader. Alle bruintjes (waarvan de meesten de tekening van de vader hadden) waren allemaal reutjes! Alhoewel kleur niets uit zou moeten maken, is het logisch dat men toch een voorkeur kan hebben. Ik heb het minste met de zogenaamde ‘blauwschimmels oftewel blauwkousjes’. En wat heb ik nu? Een zwart meisje met een blauwschimmel kraag en blauwschimmel voetjes! Hoe ouder de pups werden, hoe meer dit meisje naar mij toe trok. Het kon niet anders en het mocht niet anders: zij moest en zou blijven. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad want het is een heerlijk meisje. Ok, ze heeft wel het meeste gesloopt van al mijn doesjes maar als je dan weer naar dat koppie kijkt……….dan ben je verrekte blij dat ze een kuif hebben en je die oogjes niet zien!! 😉

Gezondheidstesten
gPRA test: ++ *
HD & ED volgen
ECVO 20.12.22

*gPRA is een specifieke gentest voor de Schapendoes. Derhalve wordt deze niet in de database van de Raad van Beheer vermeld. De uitslag ++ is de goede uitslag!

Karakter
Bloopers is nog een grotere knuffel dan haar moeder Bubbles en vindt alles leuk. Ze vindt het geweldig om te trainen, pikt dingen snel op. Ze is vrolijk, dol op mensen en daagt andere honden graag uit om haar te pakken…….lukt ze toch niet! Ze is razendsnel in het rennen en heel wendbaar. Toch heeft ze haar voorkeur voor honden want als ze te hard op haar afkomen, vindt ze dat niet leuk. Ze ‘zegt’ dat heel netjes en dan lopen we ook gewoon door. Ben je eenmaal haar vriendje of vriendinnetje dan is het altijd feest! Kortom, een doesje zoals je die graag wilt hebben. Uiteraard hoop ik dat Bloopers ook voor hele leuke nakomelingen gaat zorgen. Eerst maar lekker uitgroeien en kijken hoe zij het in de agility gaat doen! Kan zij hopelijk nog een keertje bij haar moeder kijken als er hopelijk in het voorjaar van 2024 halfzusjes en broertjes gaan komen. Mag ze stage lopen!!

Het rapport van Bloopers op de beoordelingsdag op 22.05.22
Tekst:
Rastype: prima rastype, zeer vrouwelijk
Hoofd: vrouwelijk hoofd, voldoende breed
Oog: rond donker oog
Oor: prima dun oor
Gebit: schaargebit
Lengte-hoogte verhouding: goede verhouding, iets opgetrokken buiklijn
Bone: fijn bone
Hoekingen: goed, prima voorborst
Vacht: goede vachtstructuur
Gangwerk: rastypisch en lichtvoetig
Staart: goede aanzet en dracht
Gedrag: prima temperament

Algemene opmerkingen: borstdiepte nog ontwikkelen

Nestbeoordeling 22.05.2022
Tekst:
6 reuen – 2 teven
Algemene indruk:
zeer vrolijk en open nest
zeer goede kwaliteit
met opmerkelijk goede hoekingen en voorborst
aantal reuen flink aan de maat
verder homogeen nest
Ondanks de leeftijd erg goed gangwerk
Nest om trots op te zijn